Geschiedenis

Discuskwekerij Nhamunda is begonnen als hobby en uitgegroeid naar een bedrijf met een zeer goede naams bekendheid. In de begin jaren van de hobby werd er in een klein kamertje gekweekt en na meerdere kweek successen werd er besloten om een kweek stellingen te bouwen.
Al snel werd dit te klein en werd de schuur in beslag genomen en daarna werd ook de schuur uitgebreid, met daarnaast nog externe ruimtes.
Als snel werden ook deze ruimten te klein en momenteel zitten we in een prachtig mooi groot pand dat omgebouwd is als een Zuid-Amerikaanse jungle met bomen en planten.

Onze geïmporteerde discusvissen en overige siervissen komen vanuit de gehele wereld zoals Azië o.a. Tony Tan etc , Europa enz. wij kiezen onze vissen zelf uit zodat we zeker weten dan we de klant mooie en goede vissen aan kunnen bieden.

Door onze goede naams bekendheid hebben we ook veel klanten uit het buitenland en onder het genot van een kopje koffie of thee zorgen we er voor dat onze klanten zich op hun gemak voelen.
We houden indien gewenst graag een persoonlijk gesprek om zo de klant van de juiste adviezen te voorzien

Waarom de naam: Nhamunda
De naam van Discuskwekerij Nhamunda is gebaseerd op één van de Braziliaanse plaatsnamen die gelegen is aan de rivier in het gebied waar de discusvissen gevangen worden.
nhamunda
Hier worden m.n. de discus (wildvang-vissen) gevangen zoals de blauwkop discus en de
Solid-Blue-Heckel Discus.
Deze worden gevangen in de Rio Nhamunda, vlak bij de Cachoeira de Pato rivier.

Bedrijfsfilosofie:
De bedrijfsfilosofie is het laatste jaar aanzienlijk veranderd en verhard.
Onze eisen betreffende de kwaliteit is enorm hoog.
Nhamunda is niet van plan om mee te gaan met diegene die vaak goedkopere kwaliteit Discusvissen inkopen en aanbieden om daar mee de markt te veroveren.
Wij vinden dat mensen goede kwaliteit discusvissen moeten kunnen kopen tegen een goede prijs/kwaliteit verhouding.
Het duur verdiende geld van de klanten hebben daar namelijk recht op vinden wij.
Wij gaan er ook vanuit dat klanten krijgen niet zo moeilijk is, maar het behouden daarvan wel daar moet je als verkoper iets tegen over stellen.
Wij vinden dat de klant recht heeft op goede gezonde discusvissen en dat krijg je vaak niet met de inkoop van goedkope discusvissen want goedkoop is duurkoop
dit houd in dat deze vissen sneller doodgaan, niet goed doorgroeien en/of al groei achterstand hebben, behandeld kunnen zijn met kleurstoffen, hormonen etc.
Veel beginnende liefhebbers hebben daar nog geen kijk op en kopen daarmee vaak een miskoop met alle gevolgen van dien.

Heeft u vragen?

neem gerust contact met ons op

06-18804450