Algemeen informatie

Verkoop/import/export

Nhamunda levert de hoogste kwaliteit discusvissen en overige siervissen, alle vissen worden door ons zelf uitgeselecteerd dit houdt o.a. in dat er geen achterblijvers worden verkocht.
Het water van de jonge discusvissen wordt dagelijks voor 50% ververst.lgsoorten47
De vissen worden dagelijks gecontroleerd en indien nodig wordt er een microscopisch onderzoek uitgevoerd.
Wij werken samen met de beste vis artsen en betrekken ook daar onze speciale medicatie van.

 

Bij Nhamunda wordt heel veel tijd en aandacht besteed aan de kwaliteit van de vissen.
Dit om een goed klimaat te verschaffen voor de vissen en de verzorgers.
Er wordt veel aandacht besteed aan o. a. groei ontwikkeling van de vissen, voeding en de kwaliteit van het water.
Alles wordt gedocumenteerd zoals de ontwikkeling van de jongen, soort voeding, ontwikkeling in de groei, gezondheid, vererving enz.
De basis principes van kleur vererving zijn gelijk aan andere dieren zoals vogels, konijnen, cavia’s dat maakt niet uit.
Bepaalde kleuren vererven dominant en andere recessief enz.
Er komt overigens meer bij kijken dan alleen de basis vererving en dat is dan ook de reden dat er bij Nhamunda niet alles door elkaar gekuist wordt om ongewenste resultaten te voorkomen.
Je ziet dat er discusvissen aangeboden worden waarvan de kleuren nergens meer op slaan en dit is niet de doelstelling van het kweken van nieuwe kleurslagen.
Kennis van vererving en genen is een must(en een beetje geluk is altijd welkom) wil je hier op een verantwoorde wijze resultaten mee behalen, dan gaan er jaren overeen om tot de gewenste resultaten te komen, maar dat is een uitdaging die de moeite waard is.

Een bijzonder stukje over de Leopard Eruption Snakes.

leopardersnake1

Mooiste van de afstamming „Leopard Snake Skin“, serie is vaak nagedaan maar nooit geëvenaard! Leopard spotteds zijn gekweekt vanuit de wildvang
„Coari“ en „Tefe“ en van „Red Snake Skin“, het is het resultaat van meer dan 10 jaar selectieve kweek.

De eerste geslaagde kweek was van „Milky Way“ waarvan de eerste generatie in 1997 werd gekweekt, deze „Snake Skins“ waren rood.
Vervolgens werd de omvang en de vorm verbeterd.
Momenteel word er gekweekt met volwassen koppels van de 31ste generatie.

Onder de volwassenen F3 zijn er enkele bijzondere discussen die als „Sunrise red spotted“ zijn gedoopt.
Er zijn hoge verwachtingen van deze varianten die momenteel in ontwikkeling zijn.

De afstamming „Spotted“ zijn vaak bij internationale concurrentie in Azië of in Europa beloond als Best Off Show met name in Kanton in 2002, 2004, 2005 en in
Italië, en op bij de 31ste uitgave van „Meditteranea Discus“ in 2005.
In Frankrijk heeft de tussenhandelaar Amazonia Dream de 1ste plaatst in categorie „Red Spotted“ tijdens het Internationale Kampioenschap
van Breteville-sur-Odon in 2006 gewonnen, evenals zal Best Off Show.

Import
Discuskwekerij Nhamunda importeert regelmatig discusvissen uit het buitenland, en wel uit gerenommeerde kwekerijen waarbij het bacterie cultuur goed samen gaat.
De geïmporteerde vissen komen o.a. Maleisië b.v. (Tony Tan) en Hongkong (Wayne), maar ook binnen Europa zoals Italië, Duitsland, Slowakije, selecteren wij Aziatische nakweek bij zeer ervaren kwekers.

Er worden geen chemische kleurstoffen gebruikt en er wordt ook niet gesmeten met medicijnen.

Kwekerij Nhamunda heeft overigens nauwe banden met buitenlandse kwekerijen om ervaringen uit te wisselen en door intensief contact ontgaat er weinig betreffende de gebeurtenissen in de discus wereld.
Het is zelf zo dat wanneer er vanuit Nederland een beroep gedaan wordt op de Aziatische kwekers dan worden wij daar binnen 2 dagen van op de hoogte gesteld.
Onze Aziatische leveranciers willen hun kwaliteit waarborgen en daarom worden handelaren die slechte kwaliteit op de Nederlandse markt brengen tegen dump prijzen in de gaten gehouden en dat geld ook voor de verkopers.
Deze worden dan op de hoogte gebracht van de risico’s die zij lopen.

De vissen die uitgeselecteerd zijn voor export worden minimaal 3 x herpakt, wat inhoud dat de zak gevuld wordt met water, zuurstof en uiteraard de vis, de vis wordt de volgende en de navolgende dagen herpakt in vers water zodat er geen afval stoffen van de vissen is het water aanwezig is zodat er onderweg ammoniak vergiftiging kan optreden.
De vis krijgt 5 dagen voor de reis geen voeding, waardoor er na de laatste dag van de verpakking geen ammoniak meer vrij komt in het water en kunnen de vissen zonder problemen 48 uur in de verpakkingen verblijven.
Nadat de vissen ingepakt zijn en op de vlucht worden gezet worden ze bij Schiphol opgehaald.
De vissen worden gecontroleerd door een dierenarts en als de papieren door de douane goed gekeurd zijn, worden de vissen vrijgegeven en kunnen ze worden meegenomen naar onze quarantaine afdeling.
Nadat ze over gewend zijn worden ze in onze aquariums geplaatst en worden ze de volgende dag met mate gevoerd, als alles goed verloopt wordt het aantal voedingen opgevoerd.
Tijdens de quarantaine periode worden er kieuw en huid afstrijkjes genomen, ontlasting afgenomen van de discusvissen en onder de microscoop gecontroleerd.
Na een periode van enkele weken worden de vissen vrijgegeven voor verkoop.

Heeft u vragen?

neem gerust contact met ons op

06-18804450